Een uitdaging voor de grote eter: de Eierbal Eetwedstrijd

Wie kan de meeste eierballen opeten in 10 minuten tijd? Het EierbalFestival heeft dit jaar een bijzonder programma-onderdeel: het eerste Nederlands kampioenschap eierballen eten.

De wedstrijd is een kleine knipoog naar de eerste editie van het EierbalFestival, vorig jaar, toen de honger naar eierballen groter bleek te zijn dan het aanbod. Hoeveel eierballen kan een mens eigenlijk eten?

De eierballen voor het kampioenschap worden beschikbaar gesteld door horecagroothandel en eierbalproducent Sloots uit Nieuw-Buinen. Toepasselijk, want het bedrijf is voortgekomen uit snackbar Sloots Automatiek, die vroeger in de Oude Ebbingestraat zat en wordt gezien als de uitvinder van de eierbal.

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen voor de winnaar: een diner voor 2, een doosje eierballen voor thuis plus wat andere lekkernijen en ook nog eens je inschrijfgeld retour. Oh ja, en je draagt voortaan de titel Nederlands Kampioen Eierbal Eten 2019!

Aan de eetwedstrijd, die om 15.30 uur van start gaat, kunnen maximaal 10 mensen meedoen. De inschrijving kost 17,50 inclusief toegang tot het festival en staat open voor iedereen ouder dan 18 jaar. Meedoen? Koop je ticket hier.